Reseptit

Hae reseptiä (tuote tai ruoan nimi)

Juuresgratiini luomujuureksista

2 pientä luomupunajuurta*

1 pieni luomulanttu*

1 pieni luomupurjo*

½ keltasipuli*

1 keskikokoinen luomujuuripersilja*

1 keskikokoinen luomupalsternakka*

3  valkosipulinkynttä*

1 luomumustajuuri*

5 dl kermaa

1 tl suolaa

½ tl jauhettua mustapippuria

1 tl tuoreita timjamin lehtiä

2 rkl voita

0,25 dl juustoraastetta (esim. Gruyère-juustoraastetta ja/tai Parmesan-juustoraastetta)

Laita uuni 180-asteeseen ja voitele voilla 20 cm x 20 cm kokoinen uunivuoka. Pilko luomupurjon valkoinen ja vaalean vihreä osa 3 cm paloiksi, lohko kuorittu keltasipulin puolikas, kuori valkosipulinkynnet ja laita ne kaikki kattilaan kerman, suolan, pippurin ja timjamin kanssa. Keitä matalalla lämmöllä 10 min, kunnes sipulit ja purjo ovat pehmenneet. Soseuta kattilassa sauvasekoittimella.

Kuori luomumustajuuri juoksevan veden alla, leikkaa 10 cm pituisiksi paloihin ja laita vedellä täytettyyn kulhoon. Kuorittu luomumustajuuri tummuu helposti, joten se kannattaa käsitellä ja säilyttää veden alla.

Huuhtele loput luomujuurekset ja viipaloi ne 2 mm viipaleiksi. Voit käyttää viipalointiin mandoliinia tai monitoimikonetta. Kasaa viipaleista muutaman sentin korkuisia pinoja. Jokaisessa pinossa tulisi olla jokaista juuresviipaletta sekaisin. Aseta pinot poikittain uunivuokaan, niin että viipalepinon kylki koskettaa uunivuoan pohjaa. Näin valmiin gratiinin jokaisessa juuresviipaleessa on sekä rapea puoli, että mehukas puoli.

Kaada sipuli-kermaseos viipaleiden päälle. Leikkaa juuresten päälle hieman purjon vihreää osaa ja asettele luomumustajuuriviipaleet gratiinin päällimmäiseksi niin, että ne menevät osaksi muiden juuresviipaleiden väliin.

Peitä vuoka foliolla ja paista uunissa 1,5 tuntia tai kunnes juuresviipaleet tuntuvat kypsiltä.

Katso tuotteet › Tulosta

Lisää reseptejä

Sivun alkuun