17.09.2024

Granholms Grönsaker Ab

Sisarukset Tony ja Rebecca Granholm viljelevät vihanneksia Pohjanmaalla, Mustasaaren Petsmossa yrityksessään Granholms Grönsaker Ab.  Vihanneksia viljellään noin 50 hehtaarilla ja kaalilajikkeita on useita: Valkokaali, punakaali, varhais- ja syyskaali, kiinankaali, lehtikaali, kurttukaali, ruusukaali, suippokaali, punainen suippokaali, käärylekaali ja kyssäkaali. Lisäksi he viljelevät myös parsa- ja kukkakaalia.

Sisaruksilla on yrittäjinä selkeä työnjako: Tony vastaa konkreettisesta työstä viljelyksillä: vihannesten viljelystä, peltotöistä ja sadonkorjuusta. Rebecca taas vastaa laadunvalvonnasta ja pakkaustoiminnoista sekä hoitaa yrityksen myynti-, tilaus- ja asiakaspalvelua sekä rekrytointia.  

Vierailimme syyskuun alussa yrityksen suurissa varastointi-, käsittely- ja pakkaustiloissa sekä kävimme pellolla seuraamassa kaalinnostoa ja katsastimme kaalikasvustoja. Vaasan seudulla leijaili sakea sumu ja ilmankosteus oli korkea vielä aamupäivällä klo 10.  Kaalinnosto oli vauhdissaan ja keruulinjaston kokonaisuuksineen voit nähdä sisarusten kuvan taustalla.

Granholmin sisarukset ovat erittäin edistyksellisiä kehittämään niin viljelytapoja, sadonkorjuutekniikkaa, varastointia sekä henkilöstön hyvinvointia. Tulevaisuuden suunnitelmissa on tällä hetkellä laajennusta käsittely- ja lastaustiloihin.

Takaisin sivun yläosaan
Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit muokata valintojasi asetuksista