Haudutettu punajuuri-karpalokaali tanskalaisittain

Kokeilimme klassista tanskalaista joulun punakaalireseptiä. Tämä voi olla hapankaalin ystäville oivallinen lämmin lisäke joulupöytään.  

Raaka-aineet:

  • 25 g voita
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 1 raaka keskikokoinen punajuuri kuorittuna ja karkeasti raastettuna
  • ½ punakaali, noin 500 g, ydin poistettu ja hienoksi raastettu
  • 100 g karpaloita
  • 3 dl kasvislientä
  • ¾ dl valkoviiniä
  • 1 rkl tomusokeria
  • mausteita oman maun mukaan (Esim. mustapippuria, 1 laakerinlehti, 2 maustepippuria, suolaa, kanelia)

Valmistusohje:

  1. Sulata voi padassa keskilämmöllä. Lisää sinappi, punajuuri ja punakaali pataan ja hauduta, kunnes ne alkavat pehmetä.
  2. Sekoita joukkoon karpalot, kasvisliemi, viini, sokeri ja runsaasti mausteita.
  3. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta 1 tunti välillä sekoittaen, kunnes kaali on pehmeää ja neste on haihtunut lähes olemattomaksi.
  4. Tarkista maku, lisää mausteita tarvittaessa ja siirrä lämpimään tarjoiluvuokaan.

Voit tarjoilla myös tämän aurajuusto crèmen kanssa. Ohje sen valmistamiseen löytyy toisesta punakaalireseptistämme: Paahdettua punakaalia Aurajuusto crèmella

Takaisin sivun yläosaan
Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit muokata valintojasi asetuksista