Joulun lisukkeeksi herkullisen rapeaksi paahdettu punakaali ja täyteläinen aurajuusto crème.
1 pieni punakaali
2 rkl rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
100 g aurajuustoa murustettuna
100g crème fraichèa tai 75 g smetanaa
2 tl siideri- tai valkoviinietikkaa
Valmistusohje:
Leikkaa punakaali kahtia ja kumpikin puolikas ohuehkoiksi lohkoiksi ja asettele ne uunipellin päälle. Ripottele päälle mustapippuria ja suolaa, lisää sen jälkeen öljy. Hiero vielä kaikki palat kauttaaltaan , jotta mausteet levittyvät.
Paista 200-225°C uunissa 30-35 min, käännä puolivälissä.
Sekoita aurajuusto, crème fraichè tai smetana paksuksi kastikkeeksi. Sekoita joukkoon etikka.
⭐Tarjoile paahdetut punakaalit kuumana aurajuusto crèmen kanssa.