Luomu-uutuus ammattikeittiöille
Luomupakastesipulikuutio, 100 % luomua ja kotimaisuutta. Haukivuorella, Vertin tilalla kasvatettua luomusipulia, joka on leikattu käyttövalmiiksi raakakuutioiksi. Älä tingi laadusta tai mausta, vaan lisää helposti luomun osuutta lautasella.
Viljelemme luomusipulia Vertin tilalla Etelä-Savossa, Haukivuorella. Tilamme luomutuotanto on monipuolista ja olemme pyrkineet rakentamaan kokonaisuutta, jossa tuotannon eri osa-alueet tukevat toisiaan. Luomusipulia olemme viljelleet jo yli 10 vuotta.
Luomusipulin viljely on haastavaa ja vaatii runsaasti työtunteja. Viljely perustuu viljelykiertoon, jossa vuorottelevat eri kasvit. Tilallamme kasvatetaan myös emolehmä karjaa, joka osaltaan huolehtii ravinteiden kierrätyksestä ja viljelykierron monipuolisuudesta. Luomusipuli istutetaan varhain keväällä ja sadonkorjuu päästään aloittamaan jo elokuussa.