Viiden minuutin Vihanneswokki

Tarvitset

Vihanneksia oman makusi mukaan. Tässä reseptissä on käytetty:

  • porkkanaa
  • kaalia
  • purjoa
  • sipulia
  • valkosipulia
  • chiliä
  • kevätsipulia

Lisäksi:

  • rypsiöljyä
  • sinapinsiemeniä
  • seesamiöljyä
  • soijaa

Kun suikaloit 1 porkkanan, 1 sipulin, 1/4 kaalipalan ja 1/2 purjon, saat siitä noin 4 kpl wokkiannoksia. Suikaleet säilyvät jääkaapissa hyvin seuraavaan päivään, jolloin pilkkomiseen käytetty aika jää pois ruoanvalmistuksesta.

Vinkki!

Vihanneswokki toimii hyvänä pohjana, johon voit halutessasi lisätä ruokaisamman täytteen, esim. feta- tai halloumijuustoa, kana-, possu- tai nautasuikaleita tai vain nuudeleita.

Suikaloi vihannekset ohuiksi tikuiksi, pilko valkosipuli, chili ja kevätsipuli. Varaa kaikki ainesosat valmiiksi ja helposti saataville.

Kuumenna wokkipannu ja kaada siihen reilusti rypsiöljyä.

Lisää öljyyn valkosipulia ja chiliä. Kun seos alkaa kiehua ja siitä nousee tuoksua, lisää mieleisesi vihannekset.

Wokkaa vihanneksia, kunnes ne hieman pehmenevät ja lisää joukkoon sinapinsiemenet.

Mausta seesamiöljyllä ja soijalla. Kääntele vihanneksia muutaman kerran ja sitten wokki onkin jo valmis!

Ripottele päälle kevätsipulia ja nauti heti!

Takaisin sivun yläosaan
Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit muokata valintojasi asetuksista