Ainekset:
Kuha fileoituna (2 fileetä)
6 perunaa
1-2 porkkanaa
1 fenkoli
1 purjo
Tilliä
1 l vettä
Voita
Suolaa
3 laakerinlehteä
6 maustepippuria
1 tl yrttistä kalamaustetta
Valmistus:
1. Kuori ja pilko porkkanat ja perunat.
2. Halkaise purjo ja fenkoli, huuhtele ja viipaloi.
3. Sulata iso nokare voita kattilassa ja lisää joukkoon vihannekset. Kuullota noin 5 minuuttia.
4. Lisää kattilaan vesi ja mausteet ja keitä noin 15 minuuttia.
5. Keiton kiehuessa ,paista kuhafileet voissa. Mausta sitruunapippurilla ja suolalla. Kun fileissä on hieman rapea pinta, siirrä pannu sivuun ja lohko fileet paloiksi.
6. Tarkista vihannesten kypsyys ja lisää kuhapalat ja silputtu tilli keittoon. Tarkista maku.
7. Tarjoile keiton kanssa ruisleipää.