Suolakurkkupizza

Taikina:

  • 1 ½ dl vettä
  • 15 g hiivaa
  • 2 rkl öljyä
  • ½ tl suolaa
  • n. 4 dl hienoja spelttijauhoja

Täyte:

  • n. 1 dl smetanaa
  • 1 pullea valkosipulinkynsi
  • 1 dl juustoraastetta (esim. Cheddar)
  • 1 Veljesten kurkut suolakurkku
  • 1 rkl hunajaa
  • tuoretta tilliä

Valmistus:

Mittaa taikinaa varten kädenlämpöinen vesi yleiskoneen kulhoon ja sekoita joukkoon murusteltu hiivaa. Lisää öljy ja suola. Lisää jauhot joukkoon muutamassa erässä koneen käydessä ja vaivaa taikinaa noin kymmenen minuuttia. Lisää jauhoja sen verran, ettei taikina tartu sormiin. Anna kohota 45 minuuttia.

Laita pelti uuniin ja uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Levitä taikina sormin leivinpaperille ja anna sen kohota 15 minuuttia ennen täytteiden levittämistä.

Levitä smetana pizzapohjalle. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja ripottele se smetanan päälle. Levitä juustoraaste smetanan päälle. Leikkaa suolakurkku siivuiksi ja levitä siivut pizzalle, lorauta päälle hunajaa. Siirrä pizza varovasti kuumalle pellille ja paista noin 12 minuuttia. Viimeistele pizza tuoreella hienonnetulla tillillä.

Takaisin sivun yläosaan
Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit muokata valintojasi asetuksista