Savulohi-suolakurkkutäyte alkupaloihin ja uuniperunoille

Tarvitset:

🥒4 kpl veljesten suolakurkkuja

🧅2-3 luomupunasipulia (koosta riippuen)

🍎2 omenaa

🥬1 pkt sydänsalaattia (2 kpl/pkt)

🥔perunoita (syöjämäärän mukaan)

250-300 g lämminsavulohta

200 g maustamatonta tuorejuustoa

150 g creme fraichea (ranskankermaa)

mustapippuria tai sitruunapippuria myllystä

Savulohi-suolakurkkutäyte

  1. Pilko 3 veljesten suolakurkkua ja 1 omena pieniksi kuutioiksi, hienonna punasipulit.
  2. Hienonna lohi kulhossa, lisää joukkoon tuorejuusto ja creme fraiche.
  3. Lisää joukkoon pilkotut ja hienonnetut suolakurkut, omena ja sipuli sekä pippurit.
  4. Sekoita tasaiseksi massaksi, mausta ja tarkista maku mieleiseksi. Siirrä jääkaappiin odottamaan.
  5. Pilko koristeluun käytettävä suolakurkku kuutioiksi pieneen kulhoon ja leikkaa toisesta omenasta ohuita siivuja.

🥬 Alkupalat sydänsalaatinlehdillä 🥬

Irrota sydänsalaatin lehdet yksitellen ja asettele ne tarjoiluastialle. Annostele savulohi-suolakurkkutäytettä sopivasti salaatinlehdille ja koristele omenaviipaleella.

🥔Uuniperunat pääruuaksi 🥔

Valmista aluksi uuniperunat: Pese ja kuivaa haluamasi määrä perunoita. Hiero niiden pintaan hieman öljyä, laita uunipellille ja pistele lopuksi perunat haarukalla.

Laita 200°C uuniin ja paista noin 1 tunti, riippuen perunoiden koosta. Kun perunat kypsyvät uunissa, valmista täytteet. Kun perunat ovat kypsiä, tee niihin ristiviilto päälle, purista hieman kasaan ja tarjoile täytteen kera. Ripottele koristeeksi suolakurkkupaloja.

Takaisin sivun yläosaan
Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit muokata valintojasi asetuksista