Rosollitartar

Miksi tarjoilla aina rosolli perinteiseen tyyliin? Tässä vegaanisessa rosollitartarissa peruna on vaihdettu palsternakkaan ja juurekset on keittämisen sijaan paahdettu uunissa.

Raaka-aineet:

1 punajuuri

1 porkkana

1 palsternakka

1 iso punasipuli

1omena

2 veljesten suolakurkkua (isoja)

rypsi- tai oliiviöljyä

2 rkl hunajaa

2 rkl täysjyväsinappia

mustapippuria, suolaa

 

vegaanista majoneesia

raastettua piparjuurta maun mukaan

 

Valmistusohje:

Pese ja kuori punajuuri, porkkana ja palsternakka. Laita juurekset uunivuokaan isoina lohkoina ja valuta öljyä päälle. Paahda 200 asteissa uunissa 30 minuuttia. 20 minuutin kohdalla ota palsternakat jo pois vuoasta. Jatka punajuuren ja porkkanan paahtamista vielä 10 minuuttia. Jäähdytä juurekset.

Raasta porkkana ja punajuuri karkeksi raasteeksi. Palsternakka on sen verran pehmeämpää, että sen hienonsin ihan veitsellä.

 

Hienonna myös punasipuli, suolakurkut ja omenat hyvin hyvin pieniksi kuutioksi. Säästä 1/3 suolakurkuista koristeluunja 1 tl punajuuriraasteesta majoneesiin. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja mausta täysjyväsinapilla, hunajalla suolalla ja mustapippurilla.

 

Valitse mieleisesi piparkakkumuotit ja muotoile massasta niiden avulla kauniita tartarpihvejä suoraan annoslautasille.

 

Sekoita vegaaniseen majoneesiin piparjuuriraastetta oman maun mukaa sekä hieman punajuuriraastetta väriä antamaan. Koristele rosollitartarit majoneesilla ja suolakurkuilla.

 

Tarjoiluvinkit!

Tarjoile rosollitartarin mukana lautasella paahdettua saaristolaisleipää.

Voit tehdä ison, kaikille yhteisen rosollitartarin laakeaan matalaan vuokaan, jos et halua tarjoilla niitä annoksina.

Takaisin sivun yläosaan
Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit muokata valintojasi asetuksista