Miksi tarjoilla aina rosolli perinteiseen tyyliin? Tässä vegaanisessa rosollitartarissa peruna on vaihdettu palsternakkaan ja juurekset on keittämisen sijaan paahdettu uunissa.
Raaka-aineet:
1 porkkana
1 palsternakka
1 iso punasipuli
1omena
2 veljesten suolakurkkua (isoja)
rypsi- tai oliiviöljyä
2 rkl hunajaa
2 rkl täysjyväsinappia
mustapippuria, suolaa
vegaanista majoneesia
raastettua piparjuurta maun mukaan
Valmistusohje:
Pese ja kuori punajuuri, porkkana ja palsternakka.
Raasta porkkana ja punajuuri karkeksi raasteeksi. Palsternakka on sen verran pehmeämpää, että sen hienonsin ihan veitsellä.
Hienonna myös punasipuli, suolakurkut ja omenat hyvin hyvin pieniksi kuutioksi. Säästä 1/3 suolakurkuista koristeluunja 1 tl punajuuriraasteesta majoneesiin. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja mausta täysjyväsinapilla, hunajalla suolalla ja mustapippurilla.
Valitse mieleisesi piparkakkumuotit ja muotoile massasta niiden avulla kauniita tartarpihvejä suoraan annoslautasille.
Sekoita vegaaniseen majoneesiin piparjuuriraastetta oman maun mukaa sekä hieman punajuuriraastetta väriä antamaan. Koristele rosollitartarit majoneesilla ja suolakurkuilla.
Tarjoiluvinkit!
⭐Tarjoile rosollitartarin mukana lautasella paahdettua saaristolaisleipää.
⭐ Voit tehdä ison, kaikille yhteisen rosollitartarin laakeaan matalaan vuokaan, jos et halua tarjoilla niitä annoksina.