Raparperijuoma

Ainekset

  • 1 kg raparperipaloja
  • 2 rkl sitruunahappoa
  • 2 l vettä
  • 5 dl sokeria

Valmistus

  1. Huuhtele raparperit ja paloittele ne.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi. 
  3. Laita raparperipalat reilun kokoiseen astiaan, esim. isoon kattilaan ja sekoita joukkoon sitruunahappo ja kiehuva vesi sekoittaen. 
  4. Anna seistä huoneenlämmössä vuorokauden ajan.
  5. Siivilöi raparperinpalat pois juomasta ja sekoita joukkoon sokeri.
  6. Pullota juoma ja säilytä jääkaapissa. 
  7. Laimenna tarjoiltaessa vedellä oman makeuden mukaiseksi. 

Tiivisteen voi myös pakastaa! 

Vinkki!

Saat kuplivan juhlajuoman laimentamalla raparperijuoman kivennäisvedellä tai sitruunalimonadilla. 

Takaisin sivun yläosaan
Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit muokata valintojasi asetuksista