AINEKSET
½ punakaali
1 porkkana
1 sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
1 pkt kanan jauhelihaa (400 g)
1 kananmuna
½ dl korppujauhoa
Mustapippuria, suolaa
Kanamaustetta, currya
VALMISTUS (KATSO VALMISTUSVIDEO TÄSTÄ)
1. Lämmitä uuni 200°asteeseen.
2. Leikkaa punakaalista noin 1 cm paksuisia kiekkoja.
2. Rouhi kiekkojen päälle mustapippuria ja suolaa, lisää sitten öljyä ja hiero se kiekkojen pintaan.
3. Nosta kiekot uunipellille ja laita uuniin maustettu puoli ylöspäin.
4.Valmista kanamureketaikina:
▪️Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
▪️Raasta porkkana.
▪️Sekoita sipulit, porkkana ja kanan jauheliha keskenään.
▪️Lisää joukkoon mausteet, korppujauhot ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi ja laita taikina odottamaan.
5. Ota kaalikiekot uunista ja käännä ne ympäri. Levitä mureketaikina kaalikiekkojen päälle ja paista uunissa noin 25-30 minuuttia.
Vinkki!
Voit tuunata pihvejä laittamalla jauhelihan päälle vielä esimerkiksi tomaattia ja juustoraastetta. Näin niistä tulee "kaalipohjaisia pitsoja!"