Punajuurisosekeitto

Tarvitset

  • 400 g keitettyjä punajuuria ja 100 g perunoita /tai 500g Pirkka punajuuriperunasosetta
  • 0,5-0,6 l vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • ½ dl tomaattipyreetä
  • 1-2 laakerinlehteä
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl balsamicoetikkaa
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Lisäksi: tuoretta persiljaa ja smetanaa
 

Valmistus

  1. Keitä punajuuret ja perunat kypsiksi runsaassa vedessä ja soseuta ne. (Jos käytät valmista sosetta, voit ohittaa tämän vaiheen.)
  2. Mittaa vesi kattilaan ja sekoita punajuuri-perunasose sen joukkoon.
  3. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää liemikuutio, tomaattipyree, mausteet ja balsamicoetikka.
  4. Sekoita hauduttelun aikana, ettei soseen peruna pala pohjaan kiinni.
  5. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää.

Tarjoile annokset smetanan ja persiljasilpun kera.

Vinkki: Ruokaisamman keiton saat ruskistamalla joukkoon bratwurstia tai pekonia. 

Takaisin sivun yläosaan
Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit muokata valintojasi asetuksista