100 g pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
nippu tuoretta timjamia
sormisuolaa
mustapippuria
0,5 dl parmesaania raastettuna
Lisäksi: tuoretta timjamia
Valmistus
Kuumenna kasvisliemi (8 dl vettä ja 1 rkl kasvisfondia) kattilassa. Pieni sipulit ja siivuta valkosipulinkynnet. Kuullota sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä ja voissa syvässä pannussa tai kattilassa. Lisää risottoriisi ja sekoittele. Varo polttamasta riisiä. Annan riisin kuullottua noin 5 minuuttia kunnes se on hieman läpikuultavaa.
Lisää valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää joukkoon punajuuri-perunasose ja aloita kasvisliemen lisääminen erissä noin 1-2 dl kerrallaan. Sekoittele risottoa välillä. Jatka näin noin 20-30 minuuttia kunnes neste on lähes imeytynyt. Risotto saa jäädä löysähköksi. Sekoita joukkoon raastettu vuohenjuusto, parmesaani, silputtu timjami, suola ja pippuri.
Tarjoile risotto parmesanin ja tuoreen timjamin kera.