Punajuuririsotto

Ainekset

  • 300 g Pirkka punajuuri-perunasosetta
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl voita
  • 3 dl risottoriisiä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 8 dl kasvislientä
  • 100 g pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
  • nippu tuoretta timjamia
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
  • 0,5 dl parmesaania raastettuna
  • Lisäksi: tuoretta timjamia

Valmistus

 

  1. Kuumenna kasvisliemi (8 dl vettä ja 1 rkl kasvisfondia) kattilassa. Pieni sipulit ja siivuta valkosipulinkynnet. Kuullota sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä ja voissa syvässä pannussa tai kattilassa. Lisää risottoriisi ja sekoittele. Varo polttamasta riisiä. Annan riisin kuullottua noin 5 minuuttia kunnes se on hieman läpikuultavaa.
  2. Lisää valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää joukkoon punajuuri-perunasose ja aloita kasvisliemen lisääminen erissä noin 1-2 dl kerrallaan. Sekoittele risottoa välillä. Jatka näin noin 20-30 minuuttia kunnes neste on lähes imeytynyt. Risotto saa jäädä löysähköksi. Sekoita joukkoon raastettu vuohenjuusto, parmesaani, silputtu timjami, suola ja pippuri.
  3. Tarjoile risotto parmesanin ja tuoreen timjamin kera.
Takaisin sivun yläosaan
Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit muokata valintojasi asetuksista