Porkkanakakku

Ainekset:

 

Valmistus

  1. Kuori ja raasta porkkanat, jos käytät tuoreita porkkanoita. 🥕
  2. Vaahdota munat ja sokeri vatkaimella kuohkeaksi.
  3. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon. Kääntele lopuksi porkkanaraaste tai -sose ja rypsiöljy varovasti taikinaan.
  4. Kaada taikina voideltuun (20 cm:n) kakkuvuokaan ja paista 175 asteisen uunin alaosassa noin 40 minuuttia.
  5. Anna kakun jäähtyä noin 15 minuuttia, kunnes kumoat sen pois vuoasta.

Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kuorruttamista.

Kuorrutus

  • 50g voita sulatettuna
  • 100 g maustamatonta tai esimerkiksi appelsiinilla maustettua tuorejuustoa
  • 3 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl hasselpähkinärouhetta (tai jotain muuta pähkinää)
  1. Mittaa voi ja tuorejuusto kulhoon. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.
  2. Levitä kuorrutus kakun päälle ja koristele pähkinärouheella.

VINKKI!

Lisää taikinaan ½ appelsiinin raastettu kuori ja mehu, niin saat kakkuun vielä enemmän mehevyyttä ja makua!

 

Porkkanakakku
Takaisin sivun yläosaan
Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit muokata valintojasi asetuksista