Porkkanajuustokakku Suvituore® porkkanasoseesta

Ainekset:

Porkkanasosetäyte
400 g Suvituore® porkkanasosetta (Hyvää Suomesta)
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
2 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
ripaus suolaa
3 rkl appelsiinin tai sitruunan mehua
 
Pohja:
160 g kaurakeksejä (Hyvää Suomesta)
60 g voita
 
Juustotäyte
400g tuorejuustoa (Philadelphia)
3 kanamunaa
1 dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl vaniljasokeria
 
Lisäksi: Wienernougat ja Geisha suklaakonvehteja koristeluun
Ohje:
  1. Murskaa kaurakeksit, lisää sulatettu voi joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Laita irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi ja painele keksiseos pohjalle. Siirrä jääkaappiin odottamaan.
 
  1. Laita porkkanasose kulhoon ja lisää joukkoon kananmunat. Sekoita kuivat aineet ja mausteet ensin keskenään ja lisää soseen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.  Lisää lopuksi appelsiinin tai sitruunan mehu.
 
  1. Pehmennä tuorejuustot ensin kulhossa ja lisää kanamunat. Sekoita kuivat aineet taas ensin keskenään ja lisää sen jälkeen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
 
  1. Ota pohja jääkaapista ja kaada ensin juustotäyte pohjalle ja porkkanaseos sen päälle kiertäen ympyrää. Voit lopuksi pyöritellä hieman lusikan varrella massaa, jolloin ne sekoittuvat kauniimmin.
  2. Paista kakkua 175 °C uunissa noin 1 tunti, sen jälkeen sammuta uuni ja avaa luukku raolleen. Anna kakun jäähtyä uunissa vielä noin tunnin ajan. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi ennen jääkaappiin nostoa. 
  3. Seuraavana päivänä: Koristele suklaalla ja nauti! Kuvan kakku on koristeltu Wienernougatilla ja Geisha suklaakonvehdeilla.

 

Takaisin sivun yläosaan
Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit muokata valintojasi asetuksista