Nämä porkkanasta ja palsternakasta tehdyt kylmäsavukalaa jäljittelevät kasvisvaihtoehdot ovat erinomainen lisä vegaaniseen joulupöytään. Tarjoile kylmäsavulohen tyyliin suupaloiksi leikatuilta leipäpalasilta, joihin on sipaistu vegaanista levitettä.
Tarvitset:
Marinadi:
Valmistusohje:
Savustaminen
Itse savustin porkkanat ja palsternakat sähkösavustimella, sillä meidän kaupastamme ei löytynyt nestemäistä savuaromia. Tein sen näin:
Lado porkkana ja palsternakkasiivut folion päälle väljästi ja käännä folion reunat sivuilta ylös. Käytin valmiita savustusleppälastuja. Esilämmitin savustinta hetken ja päästin ensimmäiset "kitkerät" savut ulos ennen viipaleiden lisäämistä savustimeen. Savustusaika oli noin 13-15 minuuttia. Savustamisen jälkeen siirsin viipaleet heti lasiastioihin ja lusikoin rypsiöljy-valkoviinietikkamarinadin (savoaromia ei siis ollut) niiden päälle. Annoin maustua jääkaapissa tiiviissä rasiassa yhden päivän ja sen jälkeen jo maistelin. Herkkua olivat!
Tarjoiluehdotus:
Tuoreverkon keittiössä, Tanja L