Tarvitset
Valmistus
Poista muovi perunasoseista ja laita ne kulhoon. Pilko pötköt veitsellä pienemmiksi paloiksi ja laita ne mikroon noin 1 minuutiksi. Lisää lämmityksen jälkeen soseen joukkoon 4 dl maitoa ja soseuta survimella tai sauvasekoittimella tasaiseksi muussiksi. Lisää joukkoon maitoa, kunnes saat vellimäisen soseen. Lisää halutessasi soseen joukkoon voita. (Soseessa valmiina suola, sitä ei tarvitse lisätä.)
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet sekä poista lehtikaaleista keskiruoti ja hienonna nekin.
Kuumenna voi pannulla ja lisää hirven jauheliha ja sipulit pannulle. Paista kauttaaltaan. Lisää lehtikaali vasta loppuvaiheessaja paista vielä hetki. Mausta suolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella.
Sekoita hirvijauheliha-sipuli-lehtikaaliseos löysään perunasoseeseen yhdessä kananmunien kanssa.
Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 45 minuuttia.