Perunasoselaatikko hirven jauhelihasta

Tarvitset

  • 2 pötköä Suvituore® perunasosetta (500g/pötkö)
  • 500 g hirven jauhelihaa (voit käyttää myös naudan jauhelihaa)
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 lehtikaalin lehteä
  • 2 kananmunaa
  • noin 5 dl maitoa
  • voita
  • mustapippuria
  • suolaa
  • paprikajauhetta

Valmistus

  • Poista muovi perunasoseista ja laita ne kulhoon. Pilko pötköt veitsellä pienemmiksi paloiksi ja laita ne mikroon noin 1 minuutiksi. Lisää lämmityksen jälkeen soseen joukkoon 4 dl maitoa ja soseuta survimella tai sauvasekoittimella tasaiseksi muussiksi. Lisää joukkoon maitoa, kunnes saat vellimäisen soseen. Lisää halutessasi soseen joukkoon voita. (Soseessa valmiina suola, sitä ei tarvitse lisätä.)

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet sekä poista lehtikaaleista keskiruoti ja hienonna nekin.

  • Kuumenna voi pannulla ja lisää hirven jauheliha ja sipulit pannulle. Paista kauttaaltaan. Lisää lehtikaali vasta loppuvaiheessaja paista vielä hetki.  Mausta suolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella.

  • Sekoita hirvijauheliha-sipuli-lehtikaaliseos löysään perunasoseeseen yhdessä kananmunien kanssa.

  • Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 45 minuuttia.

Takaisin sivun yläosaan
Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit muokata valintojasi asetuksista