Perunablinit

Talven perunablinit

Ainekset
  • 3 dl täysmaitoa
  • ¾ pussia kuivahiivaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 160 g voita
  • 500 g Suvituore® perunasosetta
  • 3 valkuaista
  • suolaa
Valmistusohje
  1. Valmista ensin juuri: sekoita maito, kuivahiiva ja vehnäjauhot tasaiseksi massaksi. Anna käydä lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
  2. Lisää taikinajuureen kananmuna, suola ja perunasose.
  3. Sulata voi ja lisää se taikinaan.
  4. Vaahdota valkuaiset ja nostele ne varovasti taikinan joukkoon.
  5. Anna taikinan tekeytyä vielä hetki.
  6. Paista perunablinit voissa pannulla kauniin ruskeiksi.

Tarjoiluehdotus: Smetanan, hienonnetun punasipulin, mädin, kuutioitujen Veljesten suolakurkkujen tai hunajan kanssa.

Takaisin sivun yläosaan
Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit muokata valintojasi asetuksista