Parmesan-juuresranskalaiset

noin 4 hengelle, dippailtavaksi

Tarvitset:

  • 1-2 palsternakkaa
  • 1/2 lanttu
  • 2-3 porkkanaa

Mausteöljy:

  • ¾ dl oliiviöljyä
  • ½ dl vettä
  • 1 dl parmesaania raastettuna
  • 1-2 rkl Dijon-sinappia
  • 3valkosipulin kynttä puristettuja
  • 2 tl merisuolaa
  • Voit lisätä halutessasi mausteita oman maun mukaan

Valmistus:

  1. Kuori lanttu, palsternakat ja porkkanat sekä poista kannat. Leikkaa juureksista noin puolen sentin paksuisia ranskalaistikkuja. Laita tikut kulhoon.
  2. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita kastike tasaiseksi lusikalla. Kaada mausteöljy juuresranskalaistikkujen päälle ja sekoita huolellisesti.
  3. Kuumenna uuni 200 asteiseksi, paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia tai kunnes ranskalaiset ovat kypsiä ja niiden pinta on paistunut kauniiksi.

Heti uunista pois otettaessa, raasta juuresranskalaisten päälle vielä parmesaania ja nauti joko sellaisenaan tai esim. smetana-hunajadipin (2/3 osaa smetanaa, 1/3 hunajaa) kera.

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita kastike tasaiseksi lusikalla. Kaada mausteöljy juuresranskalaistikkujen päälle ja sekoita huolellisesti.

Kuumenna uuni 200 asteiseksi, paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia tai kunnes ranskalaiset ovat kypsiä ja niiden pinta on paistunut kauniiksi. Heti uunista pois otettaessa, raasta juuresranskalaisten päälle vielä parmesaania ja nauti joko sellaisenaan tai esim. smetana-hunajadipin (2/3 osaa smetanaa, 1/3 hunajaa) kera.

 

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita kastike tasaiseksi lusikalla. Kaada mausteöljy juuresranskalaistikkujen päälle ja sekoita huolellisesti.

Kuumenna uuni 200 asteiseksi, paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia tai kunnes ranskalaiset ovat kypsiä ja niiden pinta on paistunut kauniiksi. Heti uunista pois otettaessa, raasta juuresranskalaisten päälle vielä parmesaania ja nauti joko sellaisenaan tai esim. smetana-hunajadipin (2/3 osaa smetanaa, 1/3 hunajaa) kera.

 

Vinkki: Tee samalla kerralla juustokuorrutteisia dippisuolakurkkuja!

 

Vinkki: Tee samalla kerralla juustokuorrutteisia dippisuolakurkkuja!

Takaisin sivun yläosaan
Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit muokata valintojasi asetuksista