Palsternakkakeksit

Raaka-aineet:

  • 120 g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 150 g hienoksi raastettua palsternakkaa (1 palsternakka)
  • 1 appelsiinin kuori raastettuna
  • 1 dl hasselpähkinöitä rouhittuna
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 2,5 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  •  1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl ruokasoodaa
  • ½ tl kanelia
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje:

  1. Raasta palsternakka ja appelsiininkuori.
  2. Rouhi hasselpähkinät (tai käytä valmista rouhetta).
  3. Vaahdota pehmennyt voi ja sokerit sähkövatkaimella.
  4. Lisää vaahdon joukkoon ensin kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
  5. Lisää sen jälkeen hienoksi raastettu palsternakka ja appelsiininkuori, sekoita.
  6. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
  7. Pyörittele kostutetuin käsin taikinasta pallosia leivinpaperin päälle ja litistä niitä hieman.
  8. Paista 175°C uunissa 15 minuuttia.

Ensimmäiset keksit häviävät parempiin suihin jo lämpiminä suoraan pelliltä.

Jäähtyneet keksit kannattaa säilyttää esimerkiksi isossa peltirasiassa.

Voit tehdä kekseistä ruokajoululahjoja kauniisiin lasipurkkeihin pakattuna!

Takaisin sivun yläosaan
Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit muokata valintojasi asetuksista