2 paksoita, lehtien valkoiset ja vihreät osat erikseen karkeasti hienonnettuna
1 sipuli hienonnettuna
4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 porkkana ohuina suikaleina
¼ paprikaa ohuina suikaleina
½ chili ohuiksi rengassuikaleiksi leikattuna
150-200 g jauhelihaa tai kasvisversiossa tuoreita herkkusieniä
(½-1 tl chilirouhetta)
1 litra liha- tai kasvislientä
2 rkl soijaa
1 rkl hoisin kastiketta
1 rkl seesamiöljyä
rypsiöljyä
1 pkt nuudeleita
VALMISTUS
Kuumenna keittokattila ja kaada pohjalle rypsiöljyä. Voit lisätä tässä vaiheessa chilirouhetta öljyyn, jos haluat keittoon hieman tulisuutta.
Lisää murusteltu jauheliha ja ruskista sitä kattilassa (Jos teet sienistä aloita kohdasta 3.)
Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli, sekoita ja kypsennä lisää.
Laita seuraavaksi kattilaan paksoin paloitellut valkoiset osat eli lehtiruodit ja soijakastike (jos käytät sieniä, lisää viipaloidut herkkusienet vasta nyt). Sekoita ja hauduta, kunnes paksoin varret (ja sienet) ovat pehmenneet ja lähes kypsät.
Lisää hienonnetut paksoin lehdet eli vihreät osat, porkkana- ja paprikasuikaleet, liha- tai kasvisliemi, seesamiöljy, hoisin kastike ja chilirenkaat.
Anna keiton porista hiljalleen noin 4 minuuttia ja valmista sillä välin nuudelit.
Annostele keittoa kulhoon ja lisää päälle haluamasi määrä nuudeleita – Nauti!
Vinkki! Voit lisätä reseptiin halutessasi inkivääriä!