Baan Thai -keitto kanalla

AINEKSET: (4:lle)

  • 1/4 pala valkokaalia
  • 1 porkkana
  • 1/2 paprika
  • 1/2 purjo
  • riisinuudeleita (noin 15 g per annos)
  • 4 tl kalakastiketta
  • 1 lime
  • 1 chilin palko (voit käyttää myös kuivattua chiliä)
  • kiehuvan kuumaa vettä
  • haluamasi proteiini; tässä reseptissä kanasuikaleet, paistettu ja maustettu valkosipulilla, chilillä ja soijalla.

Lisäksi: Tuoretta korianteria (tämän voi korvata myös kevätsipulilla) ja halutessasi kasvis-, kana-, kala- tai lihafondia.

VALMISTUS:

Suikaloi kaalia käyttäen apuna juustohöylää. Suikaloi porkkana, paprika ja purjo veitsellä. Jos käytät tuoretta chiliä, poista siitä siemenet ja leikkaa palko ohuiksi renkaiksi.

Katko riisinuudelit sopivan kokoisiksi paloiksi.

Valmista haluamasi proteiinin lähde. (Tämä ei pakollinen) Tässä reseptissä paistettu kanasuikaleita, jotka maustettu chilillä ja valkosipulilla sekä lorauksella soijaa.

Jaa ainekset kulhoihin, lisää 1 tl kalakastiketta jokaiseen kulhoon, purista limestä hieman mehua (ja silputtu korianteri tai kevätsipuli) ja kaada päälle kiehuvan kuumaa vettä (esim. vedenkeittimestä).

Anna tekeytyä noin 4 minuuttia ja keitto on valmista nautittavaksi.

Sopii hyvin myös alkukeitoksi!

Baan thai -keitto kanalla
Baan thai -keitto kanalla
Takaisin sivun yläosaan
Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit muokata valintojasi asetuksista