Mehevän kaurainen kaalilaatikko

  • 2 pussia Mehevä kaalisuikaletta (tai 1kg valkokaalia suikaloituna)
  • 1 dl vettä
  • voita
  • 1 iso sipuli, 2 valkosipulinkynttä
  • 400 g naudanjauhelihaa
  • 2 tl suolaa
  • valko- ja mustapippuria maun mukaan
  • 2 rkl meiramia
  • 4 rkl siirappia
  • 1 dl rikottuja kaurasuurimoita
  • 2 dl kermaa
  • 6 dl maitoa

Valmistusohje

Sulata voi isossa kattilassa. Lisää vesi ja Mehevä kaalisuikaleet suoraan pusseista kattilaan. Hauduta kokoon kannen alla noin 15 min.

Ruskista jauheliha ja pilkotut sipulit, mausta suolalla ja pippureilla.

Lisää jauheliha-sipuliseos sekä rikotut kaurasuurimot, meirami ja siirappi kaalin joukkoon kattilaan ja sekoita. (Halutessasi voit myös keittää kaurasuurimoita noin 10 min.)

Kaada seos voideltuun uunivuokaan, lisää maitokermaseos ja laita uuniin.

Kypsennä 175 asteisen uuni alatasolla noin 1,5 tuntia.

Tarjoile puolukoiden kera.

Vinkki!

Halutessasi voit riipiä kaalilaatikon joukkoon myös lehtikaalta, jolloin saat kahden kaalin laatikon.

Takaisin sivun yläosaan
Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit muokata valintojasi asetuksista