Mausteinen kurpitsakahvikakku suolaisella kinuskikuorrutteella

Tarvitset:

2 dl Suvituore® kurpitsasosetta

2 dl sokeria

2/3 dl öljyä

5 rkl vettä

2 kananmunaa

3,5 dl vehnäjauhoja

1 tl ruokasoodaa

0,5 tl suolaa

1 tl kanelia

0,5 tl kardemummaa

0,5 tl muskottipähkinää

0,5 tl inkivääriä

sormisuolaa, pähkinöitä ja kurpitsansiemeniä koristeluun

Valmistusohje:

  1. Sekoita kurpitsasose, sokeri, vesi, öljy ja munat.
  2. Sekoita toisessa astiassa jauhot, ruokasooda, kaneli, muskotti ja suola.
  3. Yhdistä molemmat ja sekoita kunnolla.
  4. Voitele vuoka ja kaada taikina vuokaan.
  5. Paista 175 asteessa n. 1h, kunnes taikinaan painettuun hammastikkuun ei enää tartu taikinaa.

Anna kakun jäähtyä noin 5 minuuttia vuoassa ja kumoa se sitten leivin- / voipaperin päälle.

 

Kuorrute:

2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl fariinisokeria
0.5-1 tl suolaa

 

  1. Mittaa kerma ja fariinisokeri kasariin. Lämmitä kunnes seos alkaa kiehua.
  2. Anna kiehua 8 minuuttia. Älä sekoita kiehumisen aikana kovasti, ettei kinuski kristallisoidu.
  3. Ota pois liedeltä, sekoita joukkoon suola.
  4. Anna kuorrutteen jäähtyä hetki ja kaada jäähtyneen kakun päälle.
  5. Ripottele sormisuolaa kuorrutteen päälle ja koristele haluamallasi tavalla. Tässä kakussa koristeluun käytettiin kurpitsan siemeniä sekä pekaanipähkinöitä.

Laita kakku kylmään, että kuorrute asettuu. Säilytä kakku kylmässä kuorrutteen vuoksi.

Takaisin sivun yläosaan
Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit muokata valintojasi asetuksista