Lehtikaalimuhennos

Ainekset

  • 150 g lehtikaalia 
  • 1 salotti- tai banaanisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl voita
  • 2 dl kuohukermaa
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • (1tl siirappia, jos haluat kastikkeeseen makeutta)

Valmistus

  1. Nypi kovat keskiruodit pois lehtikaaleista ja keitä lehdet pehmeiksi suolavedessä, noin 5 minuuttia.
  2. Valuta hyvin lävikössä ja hienonna. 
  3. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
  4. Kuullota ensin sipuli voissa pannulla ja lisää joukkoon lehtikaali sekä kerma. 
  5. Anna kiehua kasaan, kunnes neste alkaa paksuuntumaan ja sitä on noin puolet jäljellä.
  6. Mausta suolalla ja pippurilla ja halutessasi siirapilla. 

Tarjoiluehdotus

Tarjoa paistettujen kanafileiden ja keitettyjen perunoiden kera. 

Takaisin sivun yläosaan
Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit muokata valintojasi asetuksista