Kurpitsasämpylät Suvituore®kurpitsasoseesta

Tarvitset:

500 g Suvituore® kurpitsasosetta (1 pötkö)

2 tl suolaa

2 rkl juoksevaa hunajaa (tämän voi korvata siirapilla)

3/4 palaa hiivaa

7 dl sämpyläjauhoja

2 dl vehnäjauhoja

1dl auringonkukan siemeniä

1/2 öljyä

Valmistus:

Lämmitä kurpitsasose noin 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon suola ja hunaja. Lisää hiiva nesteeseen.

Alusta vehnä- ja sämpyläjauhot vähitellen nesteen joukkoon. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Nujerra ilmakuplat taikinasta ja leivo taikina sämpylöiksi.

Kohota sämpylät hyvin liinan alla. Voitele vedellä painele sämpyläöiden pintaan ennen paistamista auringonkukansiemenet. Paista 225°C uunissa noin 10 minuuttia.

Takaisin sivun yläosaan
Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit muokata valintojasi asetuksista