Kesäkurpitsakääryleet

  • 1-2 kesäkurpitsaa
  • 100 g lehtikaalia
  • 1 iso sipuli
  • 4-8 kpl valkosipulinkynsiä
  • 500 g naudanjauhelihaa
  • 2 kanamunaa
  • suolaa ja pippuriseosta, mustapippuria
  • öljyä
  • 150 g juustoraastetta

Lisäksi tarvitset varrastikkuja.

Jos käytät puisia varrastikkuja, laita ne veteen likoamaan ennen kuin aloitat muun ruuanlaiton.

Valmistusohje

Valmista jauhelihataikina sekoittamalla jauheliha, pilkotut sipuli, valkosipulit ja revityt lehtikaalit isossa kulhossa. Lisää kaksi kananmunaa ja mausteet: suolaa ja pippuriseosta. Sekoita huolella.

Ota kesäkurpitsat ja leikkaa niistä juustohöylällä koko pituuden mittaisia suikaleita.

Levitä jauhelihatäyte suikaleille ja rullaa yksi kerrallaan kääryleiksi.  Pujota aina kääryle varrastikkuun, ennen seuraavan rullausta, niin ne pysyvät hyvin koossa. Yhteen varrastikkuun sopii noin 5 käärylettä.

Voitele iso uunivuoka öljyllä ja laita vartaat vuokaan. Voitele myös vartaat öljyllä.

Paistoaika 200 asteessa noin 40 minuuttia. Ota vuoka ulos uunista paiston puolivälissä ja kaada kääryleistä valunut neste pois vuoasta. Käännä vartaat.

Loppuvaiheessa voit ottaa vuoan uudestaan uunista ulos ja kaataa jälleen valuneen nesteen pieneen kattilaan, jos haluat tehdä siitä kastikkeen. Lisää samalla juustoraaste kääryleille.

Paista, kunnes juusto on ruskistunut sopivaksi.

Kastike kääryleiden paistonesteestä:

Kaada vuoan paistoliemi kasariin, lisää joukkoon mustapippuria myllystä, loraus soijaa ja 1 dl  kermaa. Suurusta maizena kastikesuurusteella.

Takaisin sivun yläosaan
Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit muokata valintojasi asetuksista