Kaalikääryle-porkkanapyörykät uunissa

Tarvitset

  • 500 g valkokaalia (tai 1 pss Mehevä kaalisuikaleita)
  • porkkana
  • iso sipuli
  • 1-2 valkosipulin kynttä
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 prk creme fraichea (150 g )
  • ½ dl puuroriisiä

  • 3 kananmunaa
  • 1 ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 tl meiramia
  • ½ dl siirappia
  • ¾ dl korppujauhoja
  • 5 dl lihalientä

Nämä helpot ja herkulliset kaalikääryle-porkkanapyörykät on helppo valmistaa uunissa. Helpotusta kokkaukseen saat vielä, jos käytät valmiita Mehevä kaalisuikaleita, joita on 500 gramman pussissa juuri oikea määrä tähän reseptiin.

Meillä käärylepyöryköiden laadukkaina raaka-aineina olivat luomuviljelijöidemme Aholaisten luomutilan valkokaali (ja valkosipuli)  ja Lietlahden tilan luomuporkkana.

Laita ensin puuroriisi kiehumaan ohjeen mukaan. Leikkaa sillä välin kaali ohuiksi suikaleiksi ja silppua sipulit. Raasta porkkana.

Paista kaalisuikaleet ja sipulit kahdessa erässä paistinpannulla voissa, kunnes kaali on hieman pehmennyt ja ruskistunut.

Laita kaali-sipuliseos kulhoon, sekoita joukkoon riisit ja porkkanaraaste,  anna jäähtyä hetki. Lisää sitten joukkoon jauheliha, creme fraiche ja kananmunat. Tasaisimman taikinan saat sekoittamalla käsin. Mausta seos suolalla, mustapippurilla, meiramilla ja siirapilla. Lisää lopuksi korppujauhot ja sekoita tasaiseksi.

Muotoile massasta haluamasi kokoisia pyöryköitä ja laita ne voideltuun uunivuokaan. Meillä pyöryköitä tuli 19 kpl, eli piti ottaa käyttöön vielä pikkuvuoka. Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Kaada sen jälkeen lihaliemi pyöryköiden päälle ja jatka paistamista vielä tunnin ajan.

Tarjoile herkulliset kaalikääryle-porkkanapyörykät puolukoiden kera. Lisukkeena keitettyjä perunoita tai Suvituore® perunasoseesta valmistettua perunamuussia.

Takaisin sivun yläosaan
Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit muokata valintojasi asetuksista