Juustokuorrutettu purjo-valkosipulikeitto

2 annosta pääruoaksi tai 4 alkuruokaa

 

Raaka-aineet:

  • 1 purjo
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 50 g voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 8 dl kasvislientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 rkl meiramia
  • 4 palaa vaaleaa leipää
  • 100g juustoraastetta (mustaleima tai joku muu)

 

Valmistusohje:

  1. Pese ja viipaloi purjo sekä valkosipulin kynnet.
  2. Sulata voi kattilassa ja hauduta sipulit pehmeiksi, älä ruskista.
  3. Sekoita joukkoon jauhot ja lisää kasvisliemi ja valkoviini.
  4. Kuumenna sekoittaen ja anna kiehua hiljalleen noin ½ tuntia.
  5. Mausta keitto mustapippurilla ja meiramilla.
  6. Kaada keitto uunikestävään kulhoon tai annoskulhoihin. Paahda leipäpalat, paloittele ne ja nosta keiton päälle. Lisää juustoraaste leipäpalojen päälle ja kuorruta 250°C uunissa noin 10 minuuttia.

Tarjoa heti, ettei juusto jäähdy!        

Voit tehdä keiton myös ennakkoon ja kuorruttaa annokset vasta ennen tarjoilua.

Takaisin sivun yläosaan
Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit muokata valintojasi asetuksista