Raaka-aineet:
100 g ruusukaleja
1 palsternakka
1 punajuuri
100 g lehtikaalia
1-2 valkosipulinkynttä
1 punasipuli
hasselpähkinöitä
aurajuustoa
käyttövalmiita kanttarelleja tai muita metsäsieniä
öljyä
Valmistusohje:
Laita jokainen raaka-aine paloiteltuna omaan uuniastiaan.
🧀Punajuurelle aurajuustoa (vuohenjuustokin käy)
🌰Palsternakalle hasselpähkinöitä rouhittuna
🧅Ruusukaaleille punasipulia ja sieniä
🧄Lehtikaali paistettiinkin jo valkosipulin kanssa, mutta voit kokeilla sekaan kylmäsavulohta pieninä kuutioina.
Juustogratiinikastike
2 rkl voita tai juoksevaa margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl täysmaitoa
2 dl mozzarellajuustoraastetta
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
⭐Vinkki: Voit koota gratiinivuoat myös ennakkoon jo edellisenä päivänä ja gratinoida annokset vasta ennen tarjoilua.