Jouluinen salaatti paahdetulla piparkakkulantulla

Miltä kuulostaa jouluinen, piparkakun makuinen lanttusalaatti? Usko tai älä, tämä yhdistelmä hedelmien ja salaatin kanssa on erinomainen. Tätä kannattaa kokeilla!

Raaka-aineet:

  • 1 pieni lanttu
  • ½  kiinankaali
  • 1 punasipuli
  • 2 kpl sydänsalaattia
  • 1-2 omenaa koosta riippuen
  • 2 persimonia
  • 1 granaattiomena
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  •  2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa

Balsamicoa tarjoiluun

Valmistusohje:

 

Kuori lanttu ja leikkaa se haarukkaan sopiviksi paloiksi. Tee jouluinen mausteöljy: sekoita 2 rkl oliiviöljyä, 1 tl piparkakkumaustetta ja ripaus suolaa kulhossa. Laita lanttupalat kulhoon ja pyörittele ne kauttaaltaan mausteöljyssä. Kaada lanttupalat uunipellille leivinpaperin päälle ja kaavi vielä loput mausteöljyt päälle. Levittele lanttupalat tasaisesti ja paahda niitä 200 asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia. Sekoita välillä.

 

Suikaloi toinen sydänsalaatti, puolikas kiinankaali ja punasipuli. Irrota toisesta sydänsalaatista kokonaisia lehtiä ja asettele ne tarjoiluastian reunoille.

Leikkaa persimonit ja omenat lohkoiksi ja viipaleiksi. Leikkaa granaattiomena puoliksi ja koputtele siemenet irti koputtelemalla puolikkaiden kuoripuolta ison kulhon päällä esimerkiksi puukauhalla, jolloin ne irtoavat helposti.

 

Lisää kulhoon granaattiomenan siemenien joukkoon kaikki kasvikset ja hedelmät. Sekoita tasaiseksi ja kaada tarjoiluastiaan.

 

Lisää lämpimät lanttukuutiot salaatin päälle ja tarjoile balsamicon kanssa.

Takaisin sivun yläosaan
Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit muokata valintojasi asetuksista