Grillattu varhaiskaali, lisukkeeksi aioli ja pikkelöidyt retiisit

1 varhaiskaali                                                       
3 rkl vaaleaa balsamietikkaa            
3 rkl öljyä                                                
2 rkl hunajaa                                                                                               
suolaa ja mustapippuria                                                                            
kirveliä

Leikkaa varhaiskaali 6-8 lohkoksi niin, että kanta pitää kaalinlehdet paikoillaan. Sekoita keskenään vaalea balsamietikka, öljy ja hunaja. Grillaa kaalilohkoja miedolla lämmöllä aina välillä käännellen ja samalla maustekastiketta pintaan sutien, kunnes kaaleissa on kaunis paistunut pinta ja ne ovat mukavasti pehmentyneitä. Mausta kaalin lohkot suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile aiolin ja pikkelöidyn retiisin kanssa, viimeistele tuoreella kirvelillä.

Aioli   

1 dl majoneesia

1 valkosipulinkynsi

½ sitruunan kuori ja mehu

Aiolia varten kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Mausta majoneesi valkosipulilla sekä sitruunan raastetulla kuorella ja puristetulla mehulla.                        

Pikkelöity retiisi:

150 g retiisejä

1 dl väkiviinietikkaa

½ dl vettä

1rkl sokeria

½ tl suolaa

Valmista pikkelöity retiisi hyvissä ajoin. Leikkaa retiisit ohuiksi siivuiksi. Mittaa kattilaan etikka, vesi, sokeri ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja kaada retiisien päälle. Anna jäähtyä ja tarjoile heti tai anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Takaisin sivun yläosaan
Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit muokata valintojasi asetuksista