Grillattu kiinankaali maapähkinävoikastikkeella

Tarvitset:

  • 1 pienehkö kiinankaali
  • öljyä
  • suolaa ja mustapippuria

maapähkinävoikastike:

  • 2 dl maapähkinävoita
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl chilikastiketta, esim. sriracha
  • lisäksi suolapähkinöitä, nippusipulia ja sitruunalohkoja

Valmistusohje

Leikkaa kiinankaali neljäksi lohkoksi niin, että kaalinlehdet ovat yhä kiinni kannassa. Voitele lohkot reilulla määrällä öljyä ja grillaa epäsuoralla lämmöllä käännellen, kunnes kiinankaalissa on kaunis paistunut väri ja se on hieman pehmentynyt. Aikaa tähän kuluu noin 10-15 minuuttia.

Valmista maapähkinävoikastike sekoittamalla ainekset keskenään. Lisää joukkoon noin desi vettä, jotta kastike on tarpeeksi juoksevaa.

Siirrä grillatut kaalinlohkot tarjoiluvadille. Lusikoi päälle maapähkinävoikastiketta ja ripottele pinnalle rouhittuja suolapähkinöitä, hienonnettua nippusipulia ja sitruunalohkoja. Tarjoile loppu maapähkinävoikastike erillisessä kipossa.

Syksyn tullen tarjoile grillattu kiinankaali sienimajoneesin kanssa! Sienimajoneesiin tarvitset 150 g esikäsiteltyjä metsäsieniä, 2 ½ dl majoneesia ja lorauksen tryffeliöljyä. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja sileäksi. Ripottele valmiin annoksen päälle voissa paistettuja metsäsieniä ja hienonnettua kirveliä.

Takaisin sivun yläosaan
Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit muokata valintojasi asetuksista