Glögipikkelöity punakaali

Tarvitset:

  • 250 g punakaalia (noin ¼ kaalista)
  • 100 g punasipulia (1 iso punasipuli)
  • 1 laakerinlehti
  • ½  tl kuivattua timjamia (voit käyttää myös tuoretta)

Pikkelöintiliemi:

  • 3 dl glögiä
  • 1 dl etikkaa
  • 1½  dl sokeria

Valmistusohje:

  1. Leikkaa punakaali ja punasipuli ohuiksi suikaleiksi.
  2. Laita kasvikset kulhoon, lisää timjami ja laakerinlehti.
  3. Kiehauta pikkelöintiliemen ainekset ja kaada kasvisten päälle.
  4. Jäähdytä kannellisessa astiassa ja anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia ennen tarjoilua. 
  5. Glögipikkelöity punakaali säilyy jääkaapissa noin 2 viikkoa.

Tarjoile juustojen kera tai ruoan lisukkeena. Halutessasi enemmän joulun makua, voit lisätä muita mausteita, kuten kanelia, kardemummaa, neilikkaa tai tähtianista.

Takaisin sivun yläosaan
Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit muokata valintojasi asetuksista