Bimi®-parsakaalirisotto

Tarvitset

  • 1 pkt Bimi®-parsakaalia
  • 1 salottisipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 2 dl risottoriisiä
  • 6-7 dl kuumaa kasvislientä
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 1 dl kaurakermaa (suolaa)

Valmistusohje

Paloittele Bimi®-parsakaali kolmeen tai neljään osaan. Kuori ja hienonna sipulit.

Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paista Bimi®-parsakaalia muutama minuutti niin, että se hieman pehmenee, mutta säilyy edelleen napakkana. Siirrä syrjään odottamaan.

Lisää pannulle öljyä. Kuullota sipuleita muutama minuutti, lisää riisi ja jatka paistamista vielä pari minuuttia. Lisää kuumaa kasvislientä pienissä erissä koko ajan pannun pohjia myöten sekoittaen, kunnes riisi on napakan kypsää. Riisin kypsyminen vie noin 10-15 minuuttia. Tarkkaile kypsymistä. Täydellisen risoton koostumus on pehmeän puuromainen ja riisissä on vielä aavistus purutuntumaa.

Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa pannulle ravintohiivahiutaleet, kaurakerma ja paistetut Bimi®-parsakaalit. Kuumenna ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. 

Tarjoile risotto heti lisukkeena tai ateriana sellaisenaan.

 

Takaisin sivun yläosaan
Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit muokata valintojasi asetuksista