Kokonaisena paahdettu kukkakaali piparjuurivoilla

  • 1 keskikokoinen kotimainen kukkakaali (n. 600 g)
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl vettä
  • 3 rkl piparjuurta raastettuna
  • 1 tl rosmariinia hienonnettuna
  • 1 tl suolaa
  • tarjoiluun lehtipersiljaa

Leikkaa kukkakaalista kanta pois niin, että kukkakaali pysyy kuitenkin yhä kasassa.

Sekoita keskenään öljy, vesi, piparjuuri, rosmariini ja suola. Lusikoi noin ¾ seoksesta kukkakaalin sisään alapuolelta ja hiero loput kukkakaalin pintaan. Asettele kukkakaali pataan kannen alle ja paahda 200 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kukkakaali on kypsää. Poista kansi ja käännä uuni grillivastuksille. Paista kukkakaalia vielä 5-10 minuuttia, jotta pintaan tulee kaunis paahtunut väri.

Viimeistele kukkakaali hienonnetulla tuoreella lehtipersiljalla ja tarjoile kuumana.

Takaisin sivun yläosaan
Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit muokata valintojasi asetuksista