Reseptit
Hae reseptiä (tuote tai ruoan nimi)

Kurpitsamaustekakku

2 kananmunaa
2,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
2 tl piparkakkumaustetta
150 g voita tai margariinia sulatettuna
2,5 dl vehnäjauhoja
300 g Suvituore kurpitsasosetta (lopusta pötkön soseesta voit valmistaa lounas keiton tai sämpylät)
Sekoita kaikki aineet isolla lusikalla kulhossa.
Taikina on kuohkeaa ja löysähköä.
Voitele ja korppujauhota vuoka, kaada taikina vuokaa ja paista 200-asteisessa uunissa noin tunti.
Kakku tummuu päältä kauniisti, älä säikähdä. Kokeile kypsyyttä tikulla, kypsästä kakusta ei jää taikinaa tikkuun.
Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista. Tarjoile jäähtyneenä.